top of page

Exempel på kurser och föreläsningar:

Hundens signaler

Aktivering på kort tid

Hundens ursprung och raskunskap

Foder

Agility

Vardagslydnad

Nosework

Utställning

Hundar med baggage

Hur tar jag hand om min hund på bästa sätt?

Kurser

 

Fyra Ben ordnar kurser av flera olika slag då intresse finns.

- Socialseringskvällar ordnas ca en gång per månad från april till oktober med syftet att låta hundar och deras ägare träffa andra hundar och ägare och socialträna i grupp med en utbildad ledare. Deltagarna får individuella tips och råd om hur man läser av sin hund och vad man ska tänka på vid eventuella problem. Ett utmärkt tillfälle även för att socialträna sin valp.

Valpträffar och hundträffar för alla åldrar är ett nytt koncept vi startat där vi bara lägger vikt på att träffa andra hundar och leka på ett bra och tryggt sätt. Här håller personalen en eller flera träffar per månad ute i våra rastgårdar. Anmälan krävs och varje tillfälle kostar 5€/hund.

På sommarhalvåret när kvällarna är ljusa så ordnas det med jämna mellanrum agility tillfällen på vår egen agilitybana. Det kostar 7€/ekipage/gång och hålls av Petra. Ibland är agilitybanan öppen för intresserade även andra kvällar och då utan ledare, med förutsättning att man meddelar Petra att man vill komma och träna. Priset är detsamma och eventuellt kan det vara flera ekipage som vill träna samtidigt så respektera varandra och turas om. Vill man träna ensam så får man hyra agilityplanen per kväll eller hel helgdag, då krävs det att man har tränat agility tidigare och kan alla hinder. Vill man träna privat med ledare så går det också att ordna.

 

Fyra Ben samarbetar med Svansakademin och håller kurser av olika slag tillsammans, till exempel miljöträning, hundmöten och slyngelkurs.

Vi har också en egen instruktör i personalen, kontakta Linda om ni har önskemål på kurs eller behöver privatträning. Linda är även problemhundsutredare.

Kurserna hålls oftast på hunddagiset där vi har möjlighet att vara både inomhus och ute i inhägnade rastgårdar eller i skogen.

 

Andra kurser som ordnas då och då när intresse finns är Vardagslydnad och Aktiveringskurser. Om du är intresserad av att gå en kurs, kontakta oss för mer info om kurstillfällen.

Snabbast uppdatering om kurser fås via Facebook sidan.

Utomstående kursledare/föreläsare bjuds in några gånger per år för att hålla kurser och föreläsningar av det mer unika slaget.

Nosework kurser med våra egna instruktörer Anna och Leif Forsberg från Sverige ordnas med jämna mellanrum när intresse finns. Vi har även ordnat två Nosework läger hemma på deras gård i Sverige, då det även funnits möjlighet att gå BPH test med sin hund.

Världsberömde Gerard O'Shea har hållit kurs för oss och även SKK:s BPH beskrivare och djursjukskötare Therese Abrahamsson. Det har varit teman som utställning, djursjukvård, stress och pälsvård.

 

bottom of page