top of page
Petra porträtt av Ela.jpg

Om personalen

 

Ägare av Fyra Ben, som är en bifirma till företaget Gröna Val, är Petra Berglund som också driver firmorna.

 

Petra är uppväxt med hundar och har många års erfarenhet av hundhantering samt är utbildad hunddagisföreståndare och certifierad Family Dog Mediator. På senare tid har hon även vidareutbildat sig till hundfrisör, djurpsykolog och Canine Nutritionist (dietist för hundar). På listan över kommande fortbildningar står även kurser till etolog, fysioterapi för djur och fortsättning för veterinärassistent.

Alla egna hundar har alltid varit, och är även i dagsläget, omplaceringshundar med olika typer av bakgrunder och förutsättningar.

 

2011 åkte Petra till USA och volontärarbetade med Djurpoliserna på PSPCA i Philadelphia. Där fick hon ingående jobba sida vid sida med poliserna, veterinärerna, tränarna och adoptionspersonalen för att hjälpa omhändertagna djur som blivit offer för misshandel, svält och vanvård. Detta blev en insikt att Petra ville jobba med hundar och göra livet bättre för dem på ett eller annat sätt.

 

Utöver verksamheten på Fyra Ben har Petra föreläst vid flera tillfällen om tiden med djurpoliserna och fortbildar sig så ofta tid och möjlighet finns. Agility och hundutställningar tar också upp mycket av fritiden. Petra har utbildat en egen hund till Väntjänsthund för Röda Korset och har visat fram två egna hundar till Svenska och Finska Utställningschampions. För tillfället tränar hon upp en egen hund till vägglushund.

 

I familjen som består av Petra och hennes man finns även hundarna Teddie, Enter och Titus.

Petra är även utbildad trädgårdsmästare och fotograf från tidigare.

Mikaela Asp är examinerad djursjukskötare och har en utbildning till djurtränare. Hon sysslar mycket med agility och rallylydnad, både träning och tävling. Mikaela har en Shetland Sheepdog vid namn Azra vid sin sida som gillar att vara med och hitta på olika saker samt Bordercollien Darcy. Mikaela är även utbildad fotograf och håller tillsammans med Petra Fotoveckor på Fyra Ben där intresserade ägare till dagishundar och hotellhundar kan begära att få sin hund fotograferad av ett proffs.

Alexandra Rosenqvist jobbar hos oss sedan hösten 2021. Hon har två egna hundar vid namn Max och Hugo som man ibland får se när de är med på jobb. Alexandra är mycket intresserad att lära sig mer om yrket och går flera kurser inom yrket för att bredda sin kunskap. Hon har redan visat sig pålitlig och ansvarsfull och hon vet hur man hanterar hundar i många olika situationer.

Alexandra håller på att lära sig att trimma hundar under Petras vägledning och kommer så småningom att ta emot egna kunder så att vi kan erbjuda flera trimtider.

Som inhoppare med några fasta arbetspass i månaden har vi även Petra Ådjers och Simone Ingerström. De har sina fasta arbetspass för att alltid hållas ajour och skapa en tillit till hundarna, och kan på det sättet göra att bra jobb trots att de inte är på jobb lika ofta som de andra. Trots det ser man dem ibland på jobb även utöver sina fasta pass ifall någon annan i personalen blir sjuk eller av andra orsaker behöver ta ledigt.

Med Petra Å kan man prata om allt från hästar till kaniner och får då alla dessa djur finns hemma hos henne, och Simone är också en riktig djurmänniska där istället hennes katt är den som står för all uppmärksamhet.

Ela porträtt.jpg
Alexandra porträtt av Ela.jpg
bottom of page