Petra porträtt av Ela.jpg

Om personalen

 

Ägare av Fyra Ben, som är en bifirma till företaget Gröna Val, är Petra Berglund som också driver firmorna.

 

Petra är uppväxt med hundar och har många års erfarenhet av hundhantering samt är utbildad hunddagisföreståndare. På senare tid har hon även vidareutbildat sig till hundfrisör, djurpsykolog och Canine Nutritionist (dietist för hundar). På listan över kommande fortbildningar står även kurser till etolog, fysioterapi för djur och fortsättning för veterinärassistent.

Alla egna hundar har alltid varit, och är även i dagsläget, omplaceringshundar med olika typer av bakgrunder och förutsättningar.

 

2011 åkte Petra till USA och volontärarbetade med Djurpoliserna på PSPCA i Philadelphia. Där fick hon ingående jobba sida vid sida med poliserna, veterinärerna, tränarna och adoptionspersonalen för att hjälpa omhändertagna djur som blivit offer för misshandel, svält och vanvård. Detta blev en insikt att Petra ville jobba med hundar och göra livet bättre för dem på ett eller annat sätt.

 

Utöver verksamheten på Fyra Ben har Petra föreläst vid flera tillfällen om tiden med djurpoliserna och fortbildar sig så ofta tid och möjlighet finns. Agility och hundutställningar tar också upp mycket av fritiden. Petra har utbildat en egen hund till Väntjänsthund för Röda Korset och har visat fram två egna hundar till Svenska och Finska Utställningschampions. För tillfället tränar hon upp en egen hund till vägglushund.

 

I familjen som består av Petra och hennes man finns även hundarna Teddie, Enter och Titus.

Petra är även utbildad trädgårdsmästare och fotograf från tidigare.

Mikaela Asp är examinerad djursjukskötare och har en utbildning till djurtränare. Hon sysslar mycket med agility och rallylydnad, både träning och tävling. Mikaela har en Shetland Sheepdog vid namn Azra vid sin sida som gillar att vara med och hitta på olika saker. Mikaela är även utbildad fotograf och håller tillsammans med Petra Fotoveckor på Fyra Ben där intresserade ägare till dagishundar och hotellhundar kan begära att få sin hund fotograferad av ett proffs.

Alexandra Rosenqvist jobbar hos oss sedan hösten 2021. Hon har en egen hund vid namn Max som man ibland får se när han är med på jobb. Alexandra är mycket intresserad att lära sig mer om yrket, men har redan visat sig pålitlig och ansvarsfull och hon vet hur man hanterar hundar i många olika situationer.