top of page
Petra porträtt av Ela.jpg

Om personalen

 

Ägare av Fyra Ben, som är en bifirma till företaget Gröna Val, är Petra Berglund som också driver firmorna.

 

Petra är uppväxt med hundar och har många års erfarenhet av hundhantering samt är utbildad hunddagisföreståndare och certifierad Family Dog Mediator. På senare tid har hon även vidareutbildat sig till hundfrisör, djurpsykolog och Canine Nutritionist (dietist för hundar). På listan över kommande fortbildningar står även kurser till etolog, fysioterapi för djur och fortsättning för veterinärassistent.

Alla egna hundar har alltid varit, och är även i dagsläget, omplaceringshundar med olika typer av bakgrunder och förutsättningar.

 

2011 åkte Petra till USA och volontärarbetade med Djurpoliserna på PSPCA i Philadelphia. Där fick hon ingående jobba sida vid sida med poliserna, veterinärerna, tränarna och adoptionspersonalen för att hjälpa omhändertagna djur som blivit offer för misshandel, svält och vanvård. Detta blev en insikt att Petra ville jobba med hundar och göra livet bättre för dem på ett eller annat sätt.

 

Utöver verksamheten på Fyra Ben har Petra föreläst vid flera tillfällen om tiden med djurpoliserna och fortbildar sig så ofta tid och möjlighet finns. Agility och hundutställningar tar också upp mycket av fritiden. Petra har utbildat en egen hund till Väntjänsthund för Röda Korset och har visat fram två egna hundar till Svenska och Finska Utställningschampions. För tillfället tränar hon upp en egen hund till vägglushund.

 

I familjen som består av Petra och hennes man och lilla son finns även hundarna Teddie, Enter och Titus.

Petra är även utbildad trädgårdsmästare och fotograf från tidigare.

Tina Loginoff Heinola

I Tinas liv har det alltid funnits hundar av blandad kompott, allt från knähundar, arbetshundar och omplaceringar. Det som får hjärtat att klappa mest hos henne är seniorer, handikappade och oönskade djur. Tina har utbildat sig på Ålands Lantbruksskola, där det ingick studier om smådjur och lantbruksdjur, och gjort flera fortbildningskurser inom både hundträning, beteenden och pälsvård. Hon har även gått en etologikurs på Kolmården där hon fick träffa och lära sig om vargars beteende. Tina hittar på allt möjligt skoj på jobbet såsom Hundcafé, hundvandringar och pysselkvällar.

För närvarande har hon två små äldre chihuahuaor, Peppy och Mårten.

Kajsa Hedström

Kajsa har studerat på hundsportgymnasium som ung och sedan som vuxen fortsatt utbilda sig både inom hundens etologi samt olika träningsformer och sporter, både i Sverige och Finland. Ett tag jobbade hon med slädhundar i Lappland och tävlade i lydnad med sin schäferkorsning. Efter att ha jobbat med andra djur i många år så är hon tillbaka i hundvärlden och har kommit till Åland tillsammans med sin Grand Danois och franska bulldogg för att jobba här på Fyra Ben.

Kajsa träffar ni även då hon håller flera av våra kurser.

Sabrina Storbjörk

Sabrina jobbar deltid hos oss. Hon är en lugn tjej som gillar ordning och reda. I grunden är hon utbildad djurskötare och sjukskötare. Hennes intresse för djur har alltid varit stort. Sedan barnsben har hon hållit på med hästar, men alltid haft drömmen om en egen hund. När hon som vuxen skaffade sin första hund blomstrade även hundnörderiet. Hon har tagit del av en gäng föreläsningar och kurser med inriktning på hundens beteende och signaler, och kunskapsbasen fortsätter fyllas på. En introduktionskurs för trimning har även slunkit med och då tillfälle ges tränar hon i trimmet under handledning av Petra. Idag har hon en staffordshire bullterrier, Dargo. Tillsammans tränar de på hobbynivå vardagslydnad, rallylydnad, nosework/kantarellsök och har nyligen fått upp ögonen för spår. En del löpträning försöker de också få till. I höstas sprang de sitt första K9 Biathlon (hinderbanelopp) vilket gav stor mersmak. Den mesta fritiden går åt till djuren, utöver hund har hon även en katt och en fjordhäst.

Sofia Johansson

Sofia har jobbat som inhoppare på Fyra Ben sedan oktober -23.

Sofia har alltid haft ett stort hundintresse och drömt om att ha egna hundar så länge hon kan minnas. Hon och hennes sambo har nyligen haft brukshund i familjen, Chodsky Pes hanen Sam. Sam lärde Sofia så otroligt mycket och att få uppfostra och träna med honom var både utmanande och fantastiskt roligt! Hennes intresse för att lära sig mer om hundar, hunduppfostran och hundars språk och beteende växte, och sporrade henne till att starta sin pågående utbildning till hundskötare. Att få jobba på hunddagis vid sidan av studierna känns otroligt roligt och lärorikt!

I botten är Sofia även utbildad sjukskötare och jobbar med detta. Just nu är hon dock mammaledig och hemma med sin dotter.

394661101_1328321704464142_7491012016590302919_n(1).jpg
bottom of page