Om personalen

 

Ägare av Fyra Ben, som är en bifirma till företaget Gröna Val, är Petra Berglund som också driver firmorna.

 

Petra är uppväxt med hundar och har många års erfarenhet av hundhantering samt är utbildad hunddagisföreståndare. På senare tid har hon även vidareutbildat sig till hundfrisör, djurpsykolog och Pet Nutritionist (dietist för djur). På listan över kommande fortbildningar står även kurser till etolog, fysioterapi för djur och fortsättning för veterinärassistent.

Alla egna hundar har alltid varit, och är även i dagsläget, omplaceringshundar med olika typer av bakgrunder och förutsättningar.

 

2011 åkte Petra till USA och volontärarbetade med Djurpoliserna på PSPCA i Philadelphia. Där fick hon ingående jobba sida vid sida med poliserna, veterinärerna, tränarna och adoptionspersonalen för att hjälpa omhändertagna djur som blivit offer för misshandel, svält och vanvård. Detta blev en insikt att Petra ville jobba med hundar och göra livet bättre för dem på ett eller annat sätt.

 

Utöver verksamheten på Fyra Ben har Petra föreläst vid flera tillfällen om tiden med djurpoliserna och fortbildar sig så ofta tid och möjlighet finns. Agility och hundutställningar tar också upp mycket av fritiden. Petra har utbildat en egen hund till Väntjänsthund för Röda Korset och har visat fram två egna hundar till Svenska och Finska Utställningschampions. För tillfället tränar hon upp en egen hund till vägglushund.

 

I familjen som består av Petra och hennes man finns även hundarna Teddie, Enter och Titus.

Petra är även utbildad trädgårdsmästare och fotograf från tidigare.

Linda Bergendahl är hundinstruktör, problemhundsutredare och hundfrisör. Hon har drivit två egna hunddagis i Sverige och gick sin grundutbildning inom hund 2006/2007 och hållit på inom yrket i olika former sedan dess. Hon har jobbat mycket med hundar som har olika typer av problem som yttrar sig i rädsla, stress och aggressivitet. Linda delar hemmet med fru, dotter och två australiska terriers och har tränat och även tävlat en del i en rad olika hundsporter. Linda är för tillfället på moderskapsledighet.

Mikaela Asp är examinerad djursjukskötare och har en utbildning till djurtränare. Hon sysslar mycket med agility och rallylydnad, både träning och tävling. Mikaela har en Shetland Sheepdog vid sin sida som gillar att vara med och hitta på olika saker. Mikaela är även utbildad fotograf och håller tillsammans med Petra Fotoveckor på Fyra Ben där intresserade ägare till dagishundar och hotellhundar kan begära att få sin hund fotograferad av ett proffs.

Zoe Darby är vår nyaste medarbetare. Hon har en gymnasieexamen inom smådjur och hund från Naturbruksprogrammet i Uppsala. Zoe gillar att se bandet växa fram mellan hund och människa, och hundar sinsemellan, och vill jobba för att rädda hundar i framtiden. Hon kommer att vikariera för Linda under mammaledigheten men kanske stannar kvar som inhoppare även efter det.